Refleksion i december 2019

I december måned beder vi for hele verden med særligt fokus på fremtiden for helt unge mennesker
- at hvert land må tage de nødvændige forholdsregler for at prioritere unges fremtid, specielt fremtiden for de unge, der lider.

Gilda Suarez er fra Venezuela. Har boet i Danmark siden 1983, gift med Ole Nielsen. Vi har to voksne børn og to børnebørn. Underviser i spansk på aftenskole og er sekular-franciskaner. Tilhører menigheden i Århus.

Ungdommen er en speciel tid i et menneskes liv.
Tid til at finde ud af, hvem man er og hvilke talenter og begrænsninger man har. Det er en tid, hvor man har brug for at lære, hvordan man skal navigere i verden.

De unge skal lære at leve blandt mennesker; lære omsorg og respekt for andre og lære et erhverv, som giver mening for dem selv og det fælles gode.

Samfundet skubber unge til at tro, at målet med livet er at tjene mange penge og dette kan gøre unge selvcentrerede og egoistiske. De sociale medier skubber unge til at søge anerkendelse og dermed bliver de hårde mod andre eller ensomme og usikre.

Vi ser lande, hvor magt og penge ophøjes; hvor korruption, egoisme og kriminalitet hersker. Lande, hvor mange lider under nogle få, der har magten.

Lad os bede for, at alle landes ledere må være bevidste om, hvor vigtigt det er at skabe et miljø, hvor dyder som fællesskab, samarbejde og de næstes vel fremhæves, så alle kan udfolde sig, inklusiv de syge og svage.

Gilda Suarez