Oktober 2019

I denne måned beder vi for evangelisering med særligt fokus på missionens "forår" i Kirken

- at Helligåndens åndepust må få et nyt "forår" i Kirken til at bryde frem.

 

 Mit navn er Klaus, Klaus Aarup. Jeg er 62 år og er gift med Ruth. Vi har 3 voksne børn og 4 børnebørn. Jeg tilhører Aarhus Katolske menighed, som jeg har tilhørt siden 1985; hvor jeg konventeret fra Folkekirken. Jeg er et friluftsmenneske og kan lide gåture i vind og vejr. Kan lide et godt grin, så jeg er latterinstruktør med dejlige oplevelser gennem mange events.

Kirken har i dens historie altid påråbt Helligånden. Således også i vor tid, hvor Den Hellige Pave Johannes, den 23 bad om en ny Pinse. Denne bøn, som er velkendt blev hørt. Dels igennem det 2 Vatikankoncil og dels af de mange bevægelser som opstod heraf, herunder Den Katolske Karismatiske Fornyelse; hvor de karismatiske nådegaver blev modtaget. Men der er gået 50 år siden hen. Vor Kirke er i krise, der er mangel på præstekald, de unge modtager Firmelsen sakramente; hvorefter at forlade Kirken. Således kan man opremse en række problemer. I dette lys kan man forstå Pave Frans dybtfølte råb om hjælp. Det er Jesus Kristus løfte om, at de døbte skal modtage Helligånden. Helligånden som har mange navne eller egenskaber: Levengøreren, Skaberånden, Visdoms Ånd, Guds Ånd, Jesus Ånd, Ånden, Kraften. Kærlighedens Ånd. Jesus Kristi ønske: Ild er jeg kommet at kaste ud over jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget.

Erfaringen af ild er et gennemgående træk i Kirkens historie. I Apostelenes Gerninger læser vi : Brændte ikke vores hjerter! I pinsen viste sig tunger som af ild. Hellige Paulus' formaning: Vær brændende i Ånden! Hvad betyder alle disse eksempler for Du og Jeg? Først og fremmest at have tillid til Herren Jesu løfte om Helligåndens komme. At modtage Helligånden sker ikke kun i Firmelsens Sakramente, men endog dagligt!! Bed altid i Helligånden, siger Paulus. Vær stille for Gud, en udfordring i vores tid. Men dyb råber til dyb - sjælens dyb til Guds Ånd! Helligånden er det største vi kan ønske for andre og os selv.

Lad os gribes af Helligåndens ild, den ild som førte til Jesus på korset og opstandelse. Den ild som ønsker, at vi elsker som Jesus elsker." Thi større kærlighed har ingen, end den der sætter livet til for sine venner".

Klaus Aarup